Elos Accurate® Modell Analog

Modellanalog för dental implantat

Elos Accurate® Model Analog är en komponent för tandtekniker som ska göra modeller för restaurering av dentala implantat.

 De är framtagna för att återge exakt position, form och anatomi av det dentala implantatet. Modellanalogen utgör en fix referensplattform,

utifrån vilken tandteknikern kan placera och skapa distansen eller bygga en krona eller bro.

 

Modellanalog för digitala såväl som konventionella avtryck

Elos Accurate® Model Analog kan användas oavsett om tandläkaren gjort ett konventionellt eller ett skannat avtryck.

Om ett digitalt avtryck har gjorts  installeras modellanalogen i den cad/cam-framställda och frästa eller printade modellen.

Om tandläkaren använt sig av ett konventionellt avtryck kan samma modellanalog användas för att framställa en gipsmodell.

 

Inbyggda egenskaper för att säkerställa den bästa passformen i modellen

I printade eller frästa modeller har Elos Accurate® Model Analog inbyggda egenskaper för att säkerställa den bästa passformen i modellen.

Tack vare ett tydligt och distinkt klick-ljud kan du vara säker på att modellanalogen är korrekt installerad i modellen.

Elos Accurate® Model Analog är gjord av titan och färg-kodad i enlighet med implantatsystemet.

 

Används med Elos Accurate Analog Tools & Elos Accurate Libraries

 

För att installera Elos Accurate® Model Analog in en fräst eller printad modell ska Elos Accurate® Analog Tool användas. Det är ett gängat instrument för varje implantats gängstorlek på vilket modellanalogen ska monteras innan den placeras i den frästa eller printade modellen. För att kunna använda Elos Accurate Model Analog till cadcam-framställda modeller behövs även Elos Accurate Libraries. Dessa behöver laddas upp i skannerns mjukvara och finns att hämta här.

 

Hur Elos Accurate® Model Analog används i frästa eller printade modeller

 

Det är viktigt att hitta korrekt position av modellanalogen i modellen innan den klickas på plats. Den frästa eller printade modellen har hål där modellanalogen ska installeras och en låsning för rätt läge i botten av hålet. Elos Accurate® Model Analog har apikalt en rilla som ska passa i en skåra i modell-hålets insida. Montera modellanalogen med Elos Accurate Model Analog Tool. Placera varsamt Elos Accurate® Model Analog i modellen och vrid den till rätt position. Pressa försiktigt Elos Accurate® Model Analog Tool tills ett distinkt klick-ljud hörs. Detta är en bekräftelse på att modellanalogen är korrekt installerad. När den är installerad skruvas Elos Accurate® Analog Tool ur.

 

 

 

Elos

Se video på hur modellanalogen installeras

i en fräst eller

printad modell nedan

Elos

Öppna digitala lösningar

Använd Elos Accurate® Hybrid Base
tillsammans

Elos Accurate® Library

 

 

 

För att använda någon av våra Elos Accurate® Hybrid Base,

behöver Elos Accurate® Library laddas upp i ditt bibliotek.

Öppna dentala bibliotek till ett digitalt arbetsflöde - tillgängliga för gratis nedladdning nedan:

Elos Bibliotek

Denthouse AB

Order/Kundtjänst

08-471 70 50

info@denthouse.se

Järnvägsgatan 5   172 75 Sundbyberg