Formlabs Material

Professionella Material för Digital Tandvård

 

Formlabs Dentala Resin gör det möjligt att snabbt tillverka ett stort urval av dentala produkter direkt på kliniken eller laboratoriet, såsom borrguider, arbetsmodeller, retainers och bettskenor.

 

NYHET!

Dental Model Resin

 

Utvecklad för kron- och bro modeller med löstagbara preparationer (stansar). Dental Model Resin är ett material med hög precision. Skriver ut tunna preparationsgränser och korrekta kontakter med +- 35 microns precision, och de löstagbara prepararationer (stansar) har jämn passform. En slät och matt yta med en färg som efterliknar gips gör det enkelt att gå över från analog till digital modellframställning.

NYHET!

Dental SG Resin

 

Ett Autoklavbart, Klass 1 biokompatibelt, Dental SG resin är utvecklat för att printa exakta kirurgisga guider och liknande produkter. Läs our white paper(/digital-implantology/) för att lära dig mer om hur vi testade egenskaperna hos Dental SG, som nu är betrodd av kliniker för tusentals implantat operationer.

 

Dental LT Clear Resin

Ett klass IIa biokompatibelt resin, hög fraktur och slitstyrka gör Dental LT Clear idealisk för bettskenor, och andra produkter inom ortodontin. Materialet är transparent, för att ge vackra slutprodukter . Dental LT Clear är tillgänglig för beställning snart.

 

Printade Proteser

Det första arbetsflödet för 3D printade proteser

 

Vi flyttar fram gränserna för digital tandvård och gör det möjligt att tillverka högkvalitativa 3D printade proteser genom ett digitalt arbetsflöde. Kliniska studier och arbetsflödes tester är för närvarande under utveckling vid Formlabs och hos våra partner på dentala laboratorier.

Kommer Hösten 2017.

 

Standard Grey Resin

 

Den släta matta finishen hos standard Grey Resin framhäver detaljer exceptionellt bra. Det är idealiskt för en mängd olika dentala applikationer, inklusive tandreglering, diagnostiska och pedagogiska modeller, liksom för vakuumpressning av tex bettskenor och blekskenor mm.

Standard

Hårt modellmaterial i fyra färger

För många utskrifter är Standard det rätta valet, ett hårt akrylatbaserat material i fyra färger som liknar PMMA i egenskaperna och ger mycket detaljrika och jämna ytor. Standard är mycket lättbearbetat och går utmärkt att måla. Clear går också att få nära transparent om du klarlackar detaljerna.

 

 

Castable

Urbränningsbart

 

 

Castable är ett vaxliknande urbränningsbart material som är optimerat för att skrivas ut med en mycket hög detaljrikedom och att kunna brännas ut i en precisionsgjutningsprocess (även kallad lost-wax metoden)

utan att lämna några rester i formen.

 

Detta används bland annat inom guldsmide, men även inom industriella applikationer där mindre metalldetaljer behöver gjutas i mycket detaljrika formar.

 

 

 

Denthouse AB

 

Order/Kundtjänst 08-471 70 50
Järnvägsgatan 5   172 75 Sundbyberg

info@denthouse.se